Безсмислен пътен знак предлага депутат

Новият пътен знак „Внимание! Пази мотористите“, който предстои да се постави по няколко трасета в България, ще отвлича ненужно вниманието на шофьорите. Това е безсмислена мярка, с която само ще се изхарчат парите на данъкоплатците, смята председателят на Съюза на преподавателите по авто-мотоподготовка Йонко Йовчев.

Председателят на транспортната комисия на Народното събрание Настимир Ананиев обясни, че след среща с мотоциклетисти е изпратил предложение към регионалното министерство за въвеждането на предупредителния знак и оттам са одобрили идеята. Започнта е процедура по съгласуване с МВР, транспортното министерство и Българския институт по стандартизация и до пролетта табелата трябва да е факт.

Идеята е новият знак да се постави само по маршрутите, които се използват най-често от мотоциклетисти - Подбалканския път, Кресненското дефиле, трасето София - Боровец и др., за да може водачите да са с повишено внимание.

„Защо трябва да третираме мотоциклетистите, сякаш са по-важни от шофьорите на коли? Те карат на зиг-заг между автомобилите и летят с бясна скорост. Ако искаме да намалеят инцидентите с мотористи, трябва да ги научим, че това не е допустимо, а не да слагаме предупредителни знаци“, каза още председателят на Съюза по авто-мотоподготовка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини