Без децентрализация Сливен няма да се отлепи от дъното

"Община Сливен не може сама да се издържа.  Държавата е тази, която е централизирала паричните потоци и дава пари на парче" - заяви бившият кмет на Сливен Кольо Милев /БСП/.

До 2008 г. в Сливен са идвали повече пари, отколкото могат да се усвоят. След 2009 г. се разчита само на европейското финансиране - допълни той. "През нашия мандат /2011-2015г. - б.р./ успяхме да усвоим 115 млн. лева, няма заведени дела, нито корекции по проектите. ...Всичко, което се случва в Сливен, не е заради увеличението на местните данъци, а заради държавната субсидия и европейското финансиране" - коментира бившият кмет.  Според него, за Града под Сините камъни не се очаквало някакво съществено решение, докато няма децентрализация.

Можело евентуално да се разчита на постъпления и раздвижване на местната икономика, ако се развие туристическия комплекс "Сливенски минерални бани", бившето летище "Бършен", ако се разработят терените на бившите казарми в града, както и в местността Карандила в Сливенския балкан, макар че базите там са държавни или частни. "Но пак твърдя: ако не стане децентрализацията, Сливен няма да може да се отлепи от дъното" - каза Милев.

Бившият кмет на Сливен Кольо Милев бе председател на местния комитет в подкрепа на президента Румен Радев. "Изборните резултати в Сливен са нещо, което не се е случвало от много години насам. Президентът Радев печели във всички секции в града!" - съобщи той. От 184 секции в общината, единствено в 14 Радев-Йотова имали по-слаб резултат, на разликата между тях и Цачева-Манушев била едва от 432 гласа.  "Сега ни предстои по-тежката задача, защото в следващите месеци трябва да отговорим на очакванията на хората, предстоят и предсрочни избори" - заяви Милев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони