Без дузпа срещу „Барса“ от 74 мача

Успехът на „Барселона“ с 2:1 над „Алавес“ предизвика куп полемики в Испания. Каталунците осъществиха пълен обрат на „Камп Ноу“ в мач от 21-ия кръг от Ла Лига след голове на обичайните заподозрени Луис Суарес и Лионел Меси. Но и при двете попадения останаха съмнения, че са нередовни.

При удара на уругваеца топката облиза ръката на Жерар Пике. А Меси пък вкара от пряк свободен удар, но преди това имаше засада на Пако Алкасер.

Междувременно в самия край на двубоя бранителят на домакините Самуел Юмтити също игра с ръка, но главният рефер Игнасио Иглесиас не посочи бялата точка. Вестник „Марка“, който се счита за приближен до „Реал“ (Мадрид), извади статистика, според която дузпа срещу каталунците не е отсъждана от 2 години. Последната е от Свети Валентин - 14 февруари 2016-а при успеха над „Селта“ с 6:1. Оттогава са изиграни 74 двубоя. За този период са свирени общо 219 нарушения в наказателното поле, но нито едно не е било за противник на „Барса“. В същото време тимът на Ернесто Валверде е спечелил правото да изпълни 32 удара от бялата точка.

Но въпреки въпросните цифри и съмнителните отсъждания в срещата с „Алавес“, двама съдийски анализатори признаха, че голът на Суарес е редовен.

Андухар Оливер и Итуралде Гонсалес бяха единни около мнението, че няма движение на ръката на Пике и ударът е неволен. Същото важи и при ситуацията с Юмтити.

„Понякога вкарваме чист гол, но не ни го признават, друг път става обратното – призна след успеха Ернесто Валверде, треньорът на „Барса“. - Убеден съм, че Юмтити е играл с ръка неволно. Попитах го за този епизод. За да не играе с ръка трябваше да му я отрежат, друг вариант нямаше.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят