Без звезди от НХЛ в Пьонгчан

Canada's Sidney Crosby holds his gold medal at the victory ceremony for the men's ice hockey competition at the Sochi 2014 Winter Olympic Games February 23, 2014. REUTERS/Brian Snyder (RUSSIA - Tags: OLYMPICS SPORT ICE HOCKEY)

Зимните олимпийски игри в Пьонгчан догодина ще останат без една от основните си атракции. Националната хокейна лига няма да разреши на играчите си да участват в най-голямото спортно събитие. Шефовете на НХЛ отстъпиха пред настояването на клубовете да не се допуска компромис и това е провалило преговорите с Международния олимпийски комитет и Асоциацията на играчите.

„Минаха няколко месеца, без да постигнем никакъв резултат, затова ще изготвим програма без предвидена пауза за следващия сезон“, гласи част от официалното изявление на лигата.

Игрите са през февруари, когато редовният сезон в лигата е в разгара си. Асоциацията на играчите обаче бе излязла с принципно съгласие най-добрите хокеисти в света да играят в Пьонгчан.

„Проблемите, свързани с отсъствието на водещи играчи, са малка цена в сравнение с възможността да представим нашата игра на най-голямата международна сцена - обяви асоциацията. - Решението е също толкова несполучливо, колкото и опитите на лигата да хвърли вината за това върху някой друг. Играчите в НХЛ са патриоти и искат да играят за страните си.“

Като такъв във всеки случай се заяви суперзвездата на „Вашингтон Кепитълс“ Александър Овечкин. Руснакът побърза да обяви, че ще играе в Пьонгчан, независимо какво мислят работодателите му.

Играчите от НХЛ се появиха на олимпийския лед в Нагано-98 като целта беше играта да бъде популяризирана в световен мащаб. Участията на 5 последователни форума предизвикаха сериозен интерес, но на немалка цена. Лигата заплати 14 милиона долара за пътни разходи и застраховки на тези свои звезди, които играха на игрите Сочи 2014.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт