Без инциденти премина вторият протест срещу правителството в Румъния

Втората антиправителствена демонстрация в Букурещ снощи премина мирно и без инциденти. Хиляди румънци в столицата и други градове на страната протестираха против корупцията и настояваха за оставка на правителството, предаде румънската национална агенция Аджерпрес.

Те развяваха знамената на Румъния и някои други страни, скандирайки: - "Няма да си тръгнем"! "Долу правителството!", "Социалдемократическа партия - червената чума!", "Румъния, събуди се!".

По данни на Аджерпрес повече от 25 000 души са участвали в протеста пред сградата на правителството на столичния площад „Виктория”.

На площада имаше подразделения на жандармерията и полицията, а също и линейки. Един демонстрант бе задържан, след като се опита да пробие загражденията. Дванайсет участници са се почуствали зле и са получили медицинска помощ, двама са били отведени в болница. Хората започнаха да се разотиват около 23 часа. Останали са малобройни групи протестиращи.

Протестът премина без инциденти, за разлика от петък, когато демонстрацията бе придружена от многократни сблъсъци със силите на реда.

Антиправителствените протести в събота се проведоха и в други големи градове в Румъния - Сибиу, Клуж, Тимишоара, Яш, Брашов и Бая Маре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа