Без победител в битката за Мърсисайд

Битката за Мърсисайд между „Ливърпул“ и „Евертън“ завърши без победител – 1:1. Двата отбора предложиха немалко емоции на точно 53 082 зрители по трибуните на стадион „Анфийлд“.

Намиращият се в отлична форма Мохамед Салах откри. Голът на нападателя от Египет е 19-ти в 24 мача за „Ливърпул“. Той обаче не се оказа достатъчен за победа. Изравнителното попадение вкара Уейн Руни от дузпа. Бившият играч на „Манчестър Юнайтед“ се превръща в кошмар за „червените“. Руни има 5 гола в последните си 6 двубоя срещу „Ливърпул“. Попадението му обаче е първо за него срещу този съперник с екипа на „Евертън“. Равенството може да се приеме като успех за „карамелите“, които във Висшата лига нямат победа над градския си съперник в последните си 18 гостувания на „Анфийлд“. За последно „Евертън“ спечели дербито далеч от дома през 1999-а с минималното 1:0.

В друг мач от кръга „Арсенал“ се добра до точка при гостуването си на „Саутхямптън“. Чарли Остин изведе „светците“ напред още в 3-ата мин. Нападателят се разписа за осми път в последните 11 срещи във Висшата лига, в които е започвал като титуляр за своя тим. С късен гол „Арсенал“ предотврати загубата. Вкара Оливие Жиру в 88-ата минута. Французинът влезе като резерва четвърт час преди края на мача. С попадението си нападателят изравни рекорд. Става въпрос за постижението на Оле Гунар Солскяер за най-много вкарани голове като резерва за един клуб. И двамата са с общо 17 попадения.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят