Без Русия и на параолимпийските игри в Рио

допинг

Русия остава без представители на параолимпийските игри в Рио през следващия месец. Местният параолимпийски комитет загуби обжалването на наказанието, което беше наложено заради подменените допинг проби с държавна намеса на руски атлети в Сочи 2014, съобщи БТВ.

Спортният арбитражен съд потвърди решението на Международния параолимпийски комитет. За окончателното становище е взет под внимание доклада на канадския професор и адвокат по спортно право Ричард Макларън. В документа е описана мащабна допинг програма, подпомогната от държавата.

От съда обявиха, че решението е "нормално според обстоятелствата", а пълна обосновка ще бъде публикувана по-късно през деня. Руският параолимпийски комитет не е успял да представи никакви доказателства, опровергаващи доклада.

В официално изявление президентът на Международния параолимпийски комитет Сър Филип Крейвън, заклеймява руската анти-допингова система като "счупена, корумпирана и напълно компрометирана". Той е огорчен, че се поставят "медалите пред морала".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия