Без синя зона пред болници и църкви в София

Да се обособят социални зони пред болниците, поликлиниките и църквите, в които да не се плаща за "синя" и "зелена" зона в София. Това предложение направи общинският съветник и съпредседател на "Политическа група 5" инж. Симеон Славчев по време на заседание на постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет.

В дневния ред на комисията имаше точка за ново разширяване на местата за платено паркиране - "зелена" и "синя" зона в столицата.

Предложението на инж. Славчев да има безплатни зони пред болниците, поликлиниките и църквите беше подкрепено и от Центъра за градска мобилност, който ще обследва подробно всички варианти за реализацията на предложението и най-вече как да се осъществява контролът над тези социални зони, за да не се злоупотребява с тях.

"От дълго време обсъждам този вариант с експерти и смятам, че с това решение ще облекчим доста гражданите, които имат нужда да посетят съответното болнично заведение, още повече, че в София идват да се лекуват и хора от цяла България", коментира общинският съветник.

Комисията по транспорт и туризъм реши предложението да бъде детайлно разгледано през септември и тогава да се коментират възможните варианти за безплатно паркиране пред болници, поликлиники и църкви или така наречените социални зони в София.

"Когато се изчистят детайлите и се избере най-ефективният вариант за контрол, социалните зони ще бъдат включени със съответните текстове в Наредбата за организация на движението в София и така пред тях ще може да се паркира безплатно, коментира инж. Симеон Славчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България