Без финансов стимул за „Черно море“ на „Герена“

 

Футболистите на „Черно море“ ще получат премии единствено при класиране на финал за Купата на България. Финансови бонуси за отстраняване на „Левски“ не се предвиждат. Такава е практиката на „Тича“ от години и ръководството не възнамерява да прави промени.

През май 2015 г. „моряците“ триумфираха в надпреварата именно след успех над „сините“ с 2:1 след продължения на ст. „Лазур“ във финала. Тогава играчите прибраха по 10 000 лв. за спечеления трофей, като всеки един мач от турнира бе премиран по 1000 лева.

При евентуален финал сега възпитаниците на Георги Иванов също ще получат финансова инжекция за добро представяне.

Именно „сините“ са един от любимите съперници на „Черно море“ в този турнир. През последните 10 години „зелено-белите“ на два пъти изхвърлиха столичния гранд от надпреварата в тази фаза. През 2009-а „моряците“ разбиха 26-кратния шампион на България с 4:1 във Варна, а 3 години по-рано „сините“ отново капитулираха в морската столица след 2:3 с продължения.

Сега наставникът Георги Иванов няма никакви кадрови проблеми и ще излезе с всичко най-добро срещу бившия си отбор. Въпреки очаквания труден мач Иванов взе решение тимът му да не набляга върху изпълнението на дузпи по време на последната тренировка на „Черно море“.

На „Герена“ новият старши треньор Елин Топузаков възнамерява да даде шанс на бранителя Симон Санберг. Шведът се появи като резерва при успеха над „Берое“ с 2:0 в събота, а сега се очаква да започне като титуляр предвид травмите на Виктор Генев и Александър Александров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ