Без чудо за младежите в Тбилиси

България се размина с мечтания положителен старт на Евро 2017 за младежи до 19 години в Грузия. Тимът на Ангел Стойков, проправил си път през квалификациите до най-добрите 8 на Стария континент, отстъпи с 0:2 на Англия.

„Лъвовете“ могат да съжаляват, че не успяха да измъкнат минимум точка от пълната с играчи от Висшата лига селекция на „трите лъва“.

На "Михаил Месхи 2" в Тбилиси пред погледа на президента на БФС Борислав Михайлов и още 1500 зрители и при 38-градусови температури, символичните гости откриха още в 1-ата минута. Точен бе юношата на „Челси“, полузащитникът Мейсън Маунт, засякъл центриране. В последствие младежите на България придобиха смелост и на свой ред създадоха няколко отлични положения пред стража на „Борнемут“ Аарън Рамсдейл.

Пропуски за „трикольорите“ направиха талантът на „Славия“ Петко Христов, Иван Тилев и Калоян Кръстев още преди почивката.

Втората част също започна с бърз гол за Англия, дело на суперталанта на „Фулъм“ Райън Сесеньон.

Въпреки поражението, „лъвовете“ запазват шансове за участие в следващата фаза, а следващият мач е с Германия на 6 юли от 19 часа.

Снощи пък се игра другият мач от нашата група, противопоставил Бундестима и Холандия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ