Бейби бум в световния тенис

През изминаващата 2017 година много от тенисистите се радват и на свои наследници, а някои от тях станаха и многократни родители-шампиони.

Последните събития в световния тенис не минават без присъствието на дъщерята на Серена Уилямс. Чаровницата дойде на бял свят на 1 септември, а на Нова година ще навърши едва 4 месеца. Но това не пречи на бившата №1 на планетата и нейния съпруг Алексис Оханян, интернет предприемач, да публикуват снимки от името на дъщеря си. Алексис Олимпия вече има 175 хиляди последователи в Инстаграм и над 2,5 хиляди в туитър.

А самата Уилямс попада в онази рядка група от състезатели, която постигна успехи и на корта, и в личния си живот през годината. В началото на 2017-а тя спечели Аустрелиън Оупън вече бременна, макар че обществеността разбра за деликатното й състояние едва през април. Независимо, че бебокът се роди преди 4 месеца, през януари Серена планира да защитава титлата си в Мелбърн.

За разлика от американката други тенисисти не излагат на показ своите рожби, а 2017-а се превърна в истински бейби бум в аристократичния спорт. Попълнение има в семейството на Новак Джокович. На 3 септември бившата първа ракета стана баща за втори път. Съпругата му Йелена го дари с дъщеря, която кръстиха Тара. Двойката има и тригодишен син – Стефан.

За втори път женски татко стана и шотландецът Анди Мъри. Миналия месец половинката му Ким го зарадва с дъщеричка. А каката София вече е на почти 2 г.

През пролетта Жо-Вилфред Цонга (Франция), финалист от Аустрелиън оупън 2008, стана за първи път татко. Съпругата му Нури Ел-Швех му роди син. Младите родители заведоха бебока на „Уимбълдън“, а след победата за купа „Дейвис“ заведоха малчугана на почивка на Малдивите.

Многодетен баща вече е Николай Давиденко (Русия). Бившият №3 в света се радва на трето дете от съпругата си Ирина. Семейството има дъщеря Екатерина, на 5 г., и син Константин (2 г.).

Отново майка стана бронзовата олимпийска медалистка от Лондон 2012 Мария Кириленко. През септември рускинята роди дъщеря, а преди две години на бял свят дойде и нейният син Михаил.

Бившият сексимвол на световния тенис Ана Курникова и  хитовият испански певец Енрике Иглесиас пък станаха родители на близнаци.

Манди Минела също е мама. На 30 октомври състезателката от Люксембург роди дъщеря, която кръси Ема-Линда. Любопитното е, че в началото на юли тя игра в напреднала бременност на „Уимбълдън“ и на сингъл, и на двойки.

За втори път майка стана и Жюстин Енен, бивша първа ракета и седемкратна победителка в турнири от Големия шлем. На 9 май белгийката обяви на страницата си във Фейсбук, че има син – Виктор. А през 2013-а Жюстин и съпругът й - кинооператорът Бенуа Бертуцо станаха родители на дъщеря – Лали.

Второ дете има и бившата №1 в света Амели Моресмо. „На 20 април Айла и Аарон най-накрая се срещнаха“, написа французойката в Туитър. Синът й Аарон се роди 16 август 2015-а, а сега тенисистката има и дъщеря.

През март за втори път баща стана също французинът Пол-Анри Матийо, който след „Мастърс“-а в Париж обяви край на състезателната си кариера.

Деца се родиха още в семействата на Николас Алмагро, Юрген Мелцер, Парадорн Сричапхан, Пабло Куевас.

Щастието дойде и в двойката, в която и майката, и бащата са тенисисти. А това са италианците Флавия Пенета и Фабио Фонини. Тя прекрати кариерата си след титлата на Откритото първенство на САЩ през 2015-а, а той се състезава и досега. През май Флавия роди син, който младите кръстиха Федерико, в памет на загиналия италиански тенисист Федерико Луци. Двамата често публикуват снимки, но не стараят да не показват лицето на бебока.

А бейби бумът в тениса със сигурност ще продължи и през новата година. Принос към него ще даде и доскорошната първа ракета на България при жените Цветана Пиронкова, която очаква първото си дете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт