Белгиец направи световен рекорд в осмата секунда

Провалът на "Ливърпул" Кристиан Бентеке се записа в историята на световните първенства и квалификациите. Нападателят, сега в "Кристъл Палас", вкара първия гол за Белгия при 6:0 срещу Гибралтар в осмата секунда. За националния тим на "червените дяволи" това бе най-бързото попадение в цялата история.

Дискусиите около гола вървяха цяла нощ. ФИФА обяви, че е в шестата секунда. Белгийски медии изчислиха в седмата. А накрая УЕФА спря хронометъра на 8,1, което бе признато за официалното време на гола.

Кой беше досегашният №1? Едва ли бихте го познали. Името му е Давиде Гуалтиери от Сан Марино, който вкара срещу Англия след 8,3 секунди. Рекордът за най-бърз гол обаче още не е паднал - германецът Лукас Подолски се разписа срещу Еквадор в контрола в шестата секунда.

Докато Белгия се радваше на трета поредна победа, народната любов застигна Кристиано Роналдо и на Фарьорските острови. При победата с 6:0 на еврошампиона Португалия един млад фен успя да пробие охраната и точно преди старта на втората част стигна до КР7. За втори път през тази година Роналдо помаха на полицаите да не закачат нарушителя, а си направи селфи с него. В мача обаче Кристиано бе засенчен от 20-годишния Андре Силва. Нападателят на "Порто" вкара първите три гола в мача. Чак четвъртият остана за Роналдо. В 135 двубоя за родината си суперзвездата има впечатляващите 66 попадения, освен това е дал 31 асистенции.

В същото време Диего Марадона обяви, че застава зад идеята на Джани Инфантино, президента на ФИФА, за световно първенство с 48 отбора. "В миналите квалификации един срещу друг се изпраниха Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович, а единият трябваше да отпадне - каза идолът, който в сряда ще участва в мача на мира, организиран от папа Франсиск. - Не е честно за феновете да не гледат най-добрите."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят