Белгийските власти с подробности за атаката над военни в Брюксел

прострелян мъж в Брюксел, атакувал двама войници с мачете

Нападателят носел восъчни отливки на огнестрелно оръжие и два екземпляра на Корана

Федералната прокуратура на Белгия даде разяснения за терориста, който нападна военнослужещи в центъра на Брюксел и беше ранен смъртоносно. Той е имал в себе си восъчни отливки на огнестрелно оръжие и два екземпляра на Корана, предаде РИА Новости.

Патрулиращи военнослужещи откриха огън, на поражение, в центъра на Брюксел, след като, срещу тях, с крясъци „Аллах Акбар“ се нахвърли мъж, въоръжен с нож. Единият войник е леко ранен по лицето, другият – по ръката. Личността на нападателя е изяснена – това е 30-годишен бежанец от Сомалия. Той е действал сам и не фигурира в списъците с лица, заподозрени в терористична дейност, той не е бил известен на службите за сигурност.

„В него е имало восъчна отливка на огнестрелно оръжие и два Корана“, се казва в комюнике на прокуратурата.

По данни на държавния обвинител, нападателят е живял в Белгия от 2004 година и е получил гражданство през 2015 година. През февруари 2017-а той е привлечен към отговорност за нанасяне на телесни повреди.

Терористът е живял в белгийския град Брюж, където тази нощ са проведени обиски. Все още няма информация за резултатите от тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа