Бележка със собственоръчно написани изчисления е била намерена в стаята на стрелеца от Лас Вегас

Бележка, намерена в хотелската стая на човека, който откри огън по тълпата в Лас Вегас от небостъргач, включва ръчно написани сметки за най-доброто място, в което трябва да се цели, за да причини максимален брой жертви, предава CBS News.

В интервю, трима от полицаите, които са нахлули в хотелската стая на Стивън Падок в „Мандалай Бей“, разказват подробности за най-смъртоносното нападение в модерната американска история. Служителите на реда са първите, видели мъртвото тяло на нападателя и оръжейния арсенал, който е носел със себе си.

Полицай Дейв Нютън от управлението на Лас Вегас казва, че е забелязал бележка на нощното шкафче на стрелеца, когато са влезнали в стаята. Тя е намерена близо до един от прозорците, който Падок е счупил с чук, за да стреля по тълпата в подножието на сградата с мощни полуавтоматични автомати, на които са правени подобрения за повишаването на скоростта на стрелбата.

„Видях, че е написал разстоянието и височината, на която се намира и изчисления за траекторията на куршумите“, разкри Нютън. „Чрез изчисленията си, той се е ориентирал къде да стреля, за да причини най-много жертви“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка