Белият дом отне пропуска на журналист, ядосал Тръмп с въпроси

Белият дом отне пропуска на акредитирания репортер на CNN, след като на брифинга за междинните избори, той влезе в спор с президента Тръмп.

Всичко започна по време на пресконференция за резултатите от междинните избори. Джим Акоста зададе въпрос, свързан с т.нар. "керван от мигранти", който се движи към САЩ, което видимо ядоса държавния глава. Накрая Тръмп отрязал „Стига толкова!“. Тогава представители на службата на Белия дом за вътрешния ред без успех се опитали да отнемат микрофона от журналиста на CNN. Тръмп пък го нарекъл „враг на народа“, а също „груб, ужасен човек“. Кореспондентът на CNN отказал да се подчини на президентските заповеди да седне и да предаде микрофона.

"Белият дом отне пропуска на репортер, ангажиран с отразяване на изборите до второ нареждане“, съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс часове по-късно, като привлече вниманието към Джим Акоста.

"Никога обаче няма да толерираме един репортер да слага ръцете си върху млада жена, която се опитва само да си върши работата като служител по реда в Белия дом. Това поведение е абсолютно неприемливо“, заяви говорителката.

"Секретарят Сандърс лъже," обяви в свое изявление CNN, и обясни, че пропускът е отнет като „мярка заради зададени предизвикателни въпроси.“

"Това безпрецедентно решение е заплаха за нашата демокрация, а страната ни заслужава нещо по-добро. Джим Акоста има нашата цяла подкрепа", казват още от телевизията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка