Белият дом разследва изтекла информация за телефонни разговори на Тръмп

Белият дом се опитва да установи откъде е изтекла информация за президентски телефонни разговори, информира Ройтерс.

Става дума за появилите се в медиите неудобни подробности от напрегнатите дискусии, проведени наскоро между президента Доналд Тръмп и лидерите на Австралия и Мексико, заяви пред телевизия „Фокс нюз“ президентският говорител Шон Спайсър.

„Президентът гледа на тези течове на информация много сериозно“, казва Спайсър.

Белият дом се изправи пред голям срам, след като стана ясно, че президентът на САЩ е прекратил разговора си с австралийския премиер Малкълм Търнбул само 25 минути след началото му.

Беше съобщено, че Тръмп е разкритикувал Търнбул относно бежанско споразумение, което Австралия е договорила с администрацията на бившия американски държавен глава Барак Обама. Стана ясно също, че републиканецът е определил разговора си с австралийския лидер като най-лошия телефонен разговор някога.

Малко по-рано в мексиканската медия „Аристеги нотисиас“ и АП се появиха откъси от разговора на Тръмп с мексиканския му колега Енрике Пеня Нието по въпроса кой да плати изграждането на стената по американско-мексиканската граница, който Тръмп е казал, че може да изпрати армията на САЩ срещу наркокартелите. Белият дом по-късно заяви, че изказването е било направено в шеговит дух.

„Това е обезпокоително и мисля, че президентът поиска от екипа да проучи внимателно въпроса, защото последствията от това могат да бъдат много сериозни“, казва още Спайсър.

Той окачестви двата разговора като „откровени“, но с показано уважително отношение в тях, и посочи, че както австралийското, така и мексиканското правителство е оспорило някои от изнесените подробности.

Белият дом не е отговорил на запитванията за коментар във връзка с разследваните течове на информация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка