Бензема вкарва за историята

Френският нападател Карим Бензема вкарва за историята в „Реал“ (Мадрид). Таранът наниза 5 гола в последните 3 мача във всички турнири. 31-годишният играч се разписа на два пъти за успеха над „Жирона“ (3:1) в реванша от 1/4-финалите за Купата на краля.

Преди това отбеляза две попадения срещу „Еспаньол“ в Ла Лига (4:2), а и веднъж опъна мрежата в първия мач срещу „Жирона“ на "Бернабеу" преди седмица (4:2).

Така Бензема изпревари мексиканската легенда Уго Санчес (208 гола), нареждайки се на шестото място във вечната голмайсторска листа с 209 попадения с „бялата“ фланелка.

Това бе трети пореден мач, в който таранът бележи. „Жирона“ е и първият отбор, на който самият Бензема вкарва по два гола в два различни мача в един сезон. А в реванша за Купата на краля на стадион "Монтивили" той направи 34 паса при 88% точност.

„Бензема? Съжалявам тези хора, които не го оценяваха през цялото това време – каза Сантиаго Солари, треньор на „Реал“. - В момента той е в много силна форма. Удоволствие е да го гледаш как играе“.

А Бензема влезе във форма точно когато трябва. Идната седмица ще има дерби с „Барселона“. Двата тима се паднаха един срещу друг на полуфиналите в турнира за Купата на краля. Първият мач ще е на "Камп Ноу" на 6 февруари, а реваншът - на 27-ми същия месец. Само няколко дни след ответния двубой двата колоса ще спорят и за първенство на "Сантиаго Бернабеу".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят