Беноа Амон призова за непрестанна съпротива срещу Макрон

Беноа Амон

Бившият кандидат-президент на френските социалисти Беноа Амон призовава в интервю, което ще бъде публикувано утре във в. "Марсилеза" за непрестанна съпротива срещу президента Еманюел Макрон и неговото правителство, предаде Франс прес.

"Срещу Макрон трябва да се упражнява един вид политически и социален тормоз. Това е правителство, което упражнява тормоз над французите, като намалява средствата за общественото образование и домовете за възрастни, дава по-малко права на служителите от частния сектор, по-малко работни места в държавната администрация, по-малко свободи в общественото пространство", изтъква основателят на движението Поколения (Generations) след вчерашната демонстрация под наслов "Макрон ще си изпати", в която участва и той в Париж.

"Трябва да се възразява непрестанно. Не трябва да му се позволява да си отдъхне, защото самият той изобщо не оставя французите да си отдъхнат", допълва бившият социалистически кандидат-президент.

Според него левицата се нуждае от общи действия на съпротива. Беноа Амон призовава за "съпротива на улицата, в интернет, навсякъде, където може да се противопоставяме на разрушаването на обществените услуги, както и на правата на работещите".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа