Бенчо Бенчев обжалва гаранцията от 50 000 лева

Зам.-шефът на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев ще обжалва паричната гаранция от 50 000 лева, съобщи вчера адвокатът му Иво Найденов. Сумата бе наложена от прокуратурата, след като на зърнения бос бяха повдигнати две обвинения. Едното е, че е помогнал на Димитър Желязков-Очите да се укрие, а второто - за незаконни боеприпаси. Бенчев бе арестуван заедно с Желязков в Истанбул. Оказа се, че на негово име били резервирани стаите в хотела, където бе спипан Очите.

“За мен това е безумна гаранция. Какво означава това дали човек има възможности или няма. В крайно сметка трябва да е съобразена и с него – каква е опасността, вероятността да се укрие или да попречи на разследването”, каза адвокат Найденов. Според него сумата била твърде висока и имало по-тежки дела, по които били определяни много по-малки гаранции.

Самият Бенчо Бенчев заяви преди дни, че не е извършил престъпление. “Не съм нарушил законите на държавата, невинен съм. Омерзен съм от обвиненията”, каза зам.-шефът на общинският съвет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право