Бенчев се появи на сесията, остава независим

Взе активно участие в гласуванията

На заседанието на Общинския съвет в Бургас във вторник се появи зърненият бос Бенчо Бенчев. Името му нашумя със скандалното му задържане в Истанбул, където бе засечен в една стая с Митьо Очите.

Бенчев бе отстранен от групата на БСП като общински съветник след случилото се и заради този акт, социалистите останаха без група в местния парламент. За да има такава, те трябва да са поне петима, според регламента, а сега останаха четирима, но това не ги спря да го отлюспят. Бенчев не е вече и заместник председател на съвета, защото това място бе от квотата на БСП, но има право да е независим.

Тъй като след скандалния арест в Истанбул, той не бе се появявал на две поредни редовни сесии, тази - трета поред бе ключова. Според правилника, ако не се появеше и във вторник, той губеше привилегията да е съветник. Бенчев с появата си обаче даде ясно да се разбере, че няма намерение да се отказва от нея. Бизнесменът седна на стол до Реформаторите и взе активно участие в гласуванията.

Бургас вече е с петима нови почетни граждани. Това са Стойчо Кьосев, наричан още "Бащата на демокрацията", заради това, че бе сред първите протестиращи срещу стария режим през 1990 г., певецът Мустафа Чаушев, Петър Дойчев-Балкантуриста, считан за легенда на българския туризъм, арх. Константин Коцев и скулптора Никола Станчев. Всички те ще се возят безплатно в градския транспорт. Макар, че Кьосев живее зад Океана, при редките си идвания тук, ще може да се вози без билет в автобусите и тролеите, коментираха съветниците.

За пръв път те гласуваха и нов приз - "почетен съветник", с който бе удостоен посмъртно Рикардо Тоскани, създал редица шедьоври в Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право