Бенямин Нетаняху обвини Джон Кери в предубеждение към Израел

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини американския държавен секретар Джон Кери, че показва предубеждение към еврейската държава, съобщава АФП.

Нетаняху упрекна Кери, че в момент, в който целият Близък изток е обхванат от пламъци, той произнася силно критична реч срещу Израел.  Израелският премиер нападна Кери, че се е фокусирал върху израелските селища, а е обърнал малко внимание на насилието от страна на палестинците.

"Израелците нямат нужда да бъдат поучавани за значението на мира от чуждестранни лидери! Никой не иска мир повече от хората на Израел. Израел остава ангажиран с намирането на решение на различията между нас и палестинците чрез директни преговори."

Американският държавен секретар Джон Кери представи визията на администрацията на Барак Обама за израело-палестинския конфликт и за намиране на решение, в която подчерта, че единственият начин да се осигури дълготраен мир между Израел и палестинците е да се договори двудържавно решение.

В комюнике, разпространено след речта на Джон Кери, палестинският президент Махмуд Абас заявява, че е готов за подновяване на мирните преговори с Израел, още в минутата, в която израелското правителство се съгласи да прекрати заселническите си дейности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят