Бербатов иска Ериксен на "Олд Трафорд"

Димитър Бербатов заяви, че иска Кристиан Ериксен от "Тотнъм" да заиграе в "Манчестър Юнайтед". Българинът, който е бивш играч и на двата тима, посъветва Оле Гунар Солскяер, мениджър на "червените дяволи", за предстоящия трансферен прозорец. Според Бербатов, тимът от "Олд Трафорд" се нуждае от две класни попълнения.

"Става въпрос за играчи на постовете централен защитник и опорен халф - каза бившият нападател за английското издание "Метро". - Не мисля, че клубът се нуждае от много трансфери през лятото. Настоящият състав като цяло е доста качествен. Най-вече нови хора трябва да има в обрана и в средата на терена. "Юнайтед" няма човек, който да комбинира добре с Пол Погба. Нападателите са се доказали и неведнъж демонстрираха качества".

Бербатов смята, че едно от новите попълнения може да е Кристиан Ериксен. Договорът на звездата на "Тотнъм" е до следващата година. Националът на Дания категорично отказва да го поднови, а слуховете го пращат на "Сантиаго Бернабеу".

"Освен "Реал" и "Юнайтед" трябва да отправи оферта за Ериксен - съветва Бербатов. - Всички знаят колко е добър около противниковото наказателно поле. Има феноменално позициониране, което означава, че дори няма нужда да прави спринтове напред или назад. Освен това създава много възможности за хората в атака. Ако "Юнайтед" го поиска, Ериксен ще се замисли дали да напусне Англия".

На Острова обаче твърдят, че „Тотнъм“ иска 150 млн. евро за своя играч. Сумата обаче може да падне поне два пъти още през зимата, ако халфът не е подновил своя договор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят