Бербатов мечтае за треньор на „Юнайтед“

Димитър Бербатов се размечта да стане треньор на „Манчестър Юнайтед“. Бившият нападател на „червените дяволи“ изгледа на „Уембли“ победата с 1:0 над „Тотнъм“. След нея Оле Гунар Солскяр направи огромна крачка за постоянен договор с клуба.

И аз искам един ден да съм треньор – каза Бербатов. - Много е хубаво, че клуб от ранга на „Юнайтед“ дава шанс на свой кадър. Започвам и за да мисля, че мога да бъда мениджър на отбора. Трябва да се трудя здраво, за да мога един ден да заема треньорското място. Определено се усеща, че при Солскяр нещо се е променило. Иска Маурисио Почетино да остане в „Тотнъм“. Егоистично е от моя страна, защото съм играл при „шпорите“ и виждам как си върши работата. По-добре да остане, за да им помогне.“

Солскяр започна с методите на своя откривател за английския футбол Алекс Фъргюсън. Норвежецът заповяда всички футболисти да отиват на стадиона, облечени в клубните костюми. Тази тактика използваше и великият шотландец, а Солскяр я копираше в „Молде“. При Жозе Моуриньо нямаше подобна заповед и футболистите редовно бяха само с анцузи.

Манчестър Юнайтед“ пък активира клаузата и продължи договора на Давид де Хеа с още един сезон. Клубът имаше право да го задържи еднолично. Вратарят-герой все още не е дал личното си одобрение за дълго оставане, но го иска. Само че Де Хеа настоява да бъде един от най-високо платените „червени дяволи“ - поне 300 000 паунда седмична заплата. В момента възнаграждението му е само... 200 000.

Ние искаме Давид да остане при нас, защото е най-добрият вратар в света“, каза английският национал Джеси Лингард.

Солскяр реши да запази треньора на вратарите Емилио Алварес, който беше в щаба на Моуриньо. Именно той наблюдава Де Хеа от времето му в „Атлетико“. Не мисля, че Давид е стигнал максимума си – каза Алварес. - Може да се развие още много.“

Де Хеа направи 11 спасявания само през второто полувреме при победата над „Тотнъм“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ