Бербатов награден за цялостен принос

Димитър Бербатов получи приз за цялостен принос към българския футбол. Седемкратният играч №1 на България бе отличен на традиционната церемония, на която Асоциацията на професионалните футболисти обявяват своите призьори в хотел "Балкан".

"Хубаво е, когато общувам с млади и хора и се чувствам млад по дух край тях - каза Бербатов. - Наградата, която получих, е удоволствие за мен. Радвам се, че моят труд с младите се забелязва. Не ги обременявайте с определения и очаквания. Дано се развиват добре. От тях зависи дали ще успеят. Надявам се да продължа да играя. Може и да не се случи. Най-интересното около мен е мачът, който организирам на 14 юни. Опитвам да намеря опция за още една година да играя. Но на 36 години става трудно, конкуренцията е голяма. Желанието за футбол го има в мен. Ако излезе нещо, ще го грабна. От победата на "Манчестър Юнайтед" над "Аякс" се увеличават шансовете да дойдат още звезди в София."

Най-добър на сезона стана бразилецът с наш паспорт Марселиньо. Звездата на "Лудогорец" ликува с приза за втори път в последните 3 години. Подгласници станаха Тодор Неделев ("Ботев") и съотборникът му Владислав Стоянов, който от два месеца не играе заради тежка контузия.

"Благодаря на всички, на първо място на моя клуб за наградата", каза Марселиньо.

За проявено мъжество Асоциацията връчи наградата "Трифон Иванов" на братята Илко Пиргов ("Локомотив"-Пд) и Димитър Пиргов ("Левски"). А за най-големи постижения през годината бе отличен националният ни тим до 19 години, който се класира за европейско първенство.

Наградените

Най-добър футболист Марселиньо ("Лудоголец")

Най-добра футболистка Силвия Радойска (НСА)

Най-добър треньор Георги Дерменджиев ("Лудогорец")

Най-добър млад играч Кирил Деспотов (ЦСКА)

Най-перспективен играч Петко Христов ("Славия")

Голмайстор на сезона Клаудио Кешеру ("Лудогорец")

Най-постоянен играч Светослав Дяков ("Лудогорец")

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ