Бербатов откри арена №1 в света

Димитър Бербатов се превърна в главна част от шоуто по откриването на най-луксозния стадион в света. „Тотнъм“ откри своята арена за 1 милиард евро с мач на легендите срещу „Интер“, воден от Жозе Моуриньо.

Бербатов смени великия Пол Гаскойн и вкара четвъртия гол за „шпорите“, но отборът загуби с 4:5. На терена феновете на „Тотнъм“ още веднъж видяха своя идол Юрген Клинсман, първия чужденец с наградата за №1 на сезона във Висшата лига. Роби Кийн, Давид Жинола и Щефен Фройнд бяха други звезди, играли за лондонския гранд.

Уоу, беше невероятно завръщане, но съжалявам, че играх само 10 минути – каза Газа. - Три месеца тренирах за мача, но накрая ахилесът ме предаде. Благодаря на всички фенове за огромната любов.“

Първият официален мач на стадиона ще е в сряда. Тогава „Тотнъм“ приема „Кристъл Палас“ в отложено лондонско дерби. Все още арена няма име. Тя бе построена на мястото на „Уайт Харт Лейн“, но ще носи логото на някой от спонсорите на клуба. Стадионът е първи с два терена. Вторият е изкуствен и е инсталиран под основния. Двата могат да се подменят. Поне два мача от лигата по американски футбол на на САЩ ще се играят в Лондон. Освен това арената има и най-дългият бар в света – 87 метра. Строежът на стадиона стартира през 2015 година и трябваше да е готов за старта на сезона. По различни причини откриването се отложи.

В същото време вестник „Мирър“ извади списък със заплатите на футболистите в „Ливърпул“. Номер едно по възнаграждение е Мохамед Салах с 200 хиляди паунда седмично възнаграждение. На второ място е партньорът му в атаката Роберто Фирмино – 180 000. Третата позиция в списъка е за най-скъпия защитник в историята Върджил ван Дайк, който изкарва 150 000 лири за седем дни. Титулярът в „Ливърпул“ и английския национален тим Трент Александър-Арнолд пък е предпоследен със скромните 50 хиляди паунда седмично.

Само за сравнение – испанецът Андер Ерера поиска от „Манчестър Юнайтед“ по 200 000 лири за 7 дни, за да подпише нов договор. Халфът става свободен агент през лятото, а „Пари Сен Жермен“ е готов веднага да го привлече.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ