Бербо сред най-добрите нападатели в Англия

Димитър Бербатов получи поредно признание. Авторитетното футболно списание „4-4-2“ постави българина сред най-добрите нападатели в историята на английската Висша лига. Бившият играч на „Манчестър Юнайтед“, „Тотнъм“ и „Фулъм“ дори попадна сред първите 20 в класацията. На Бербатов бе отредена позиция №19. 36-годишният футболист изпревари играчи като Емануел Адебайор, Оле Гунар Солскеяр, Джърмейн Дефо, Юрген Клинсман, Лес Фердинанд, Джими Флойд Хасълбанк, Ромелу Лукаку, Хари Кейн, Карлос Тевес, Диего Коста и Николас Анелка. Първи пък е Тиери Анри.

„Въпреки че игра във финал на Шампионската лига с „Байер“ (Леверкузен) през 2002 година, при трансфера му в „Тотнъм“ всички се питаха кой е той - пише „4-4-2“. - Но на Бербатов не му отне много време, за да си осигури култов статут на Острова. „Манчестър Юнайтед“ го купи за 38,8 млн. евро и той се отплати с 20 гола за шампионската титла в сезон 2010/11. По-късно запази магията си и след трансфер във „Фулъм“. На българина трябва да се признае, че в епохата, когато скорост и физиката са синоним за нападател, той постигаше забележителни неща все едно не влага много усилия.“

И докато попаденията по време на престоя му в Англия бяха нещо нормално за Бербатов, настоящият играч на „Керала Бластърс“ няма гол в официален мач точно 2 години и 2 дни. За последно той вкара за гръцкия ПАОК в мач срещу „Верия“ на 17-и януари 2016 г.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят