Бергамо или Тел Авив очаква ЦСКА

Жребия за четвъртия квалификационен кръг за Лига Европа бе всичко друго, но не и благосклонен за ЦСКА. Ако направят чудото и отстранят „Копенхаген“, „червените“ ще имат не по-слаб съперник на финалната права за груповата фаза. Победителят от дуела „Апоел“ (Тел Авив) - „Аталанта“ ще е следващият противник на двойката между българи и датчани.

Израелците определено са по-добрият вариант. В предишният кръг „Апоел“ отстрани трудно с 2:1 общ резултат исландския „Хафнафьордур“. В същото време „Аталанта“ допусна 2:2 от 2:0 в първия мач в Бергамо срещу „Сараево“, за да изсипе целия си гняв в столицата на Босна и Херцеговина – 8:0.

ЦСКА има много положителни спомени от италианския футбол. В историята си „червените“ са отстранявали „Ювентус“ и „Парма“, играха три епични полуфинала за КЕШ срещу „Интер“. Но не са срещали евреи.

ЦСКА има всички основания да помпа самочувствие и благодарение на Първа професионална лига в България. Единственият отбор с три победи от три кръга са „червените“. А след 3:0 срещу „Дунав“ головата разлика е 7:0. Бразилската машина Мауридес вкара отново и вече има 5 гола в 5 двубоя. Дуелът на „Българска армия“ бе генералната репетиция за битката с „Копенхаген“ на националния стадион „Васил Левски“. Досега отборът на Нестор Ел Маестро се справя отлично в двубоите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ