Берковчанин открадна кола и катастрофира по пътя към София

Снимка: Архив

58-годишен мъж от Берковица е задигнал автомобила на свой земляк, но по пътя през Стара планина е претърпял произшествие и е потрошил колата и себе си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В понеделник към 7,35 часа в полицията в Берковица се обадил 28-годишният Добромир М. и подал сигнал, че колата му "Опел Калибра", която била паркирана на тротоара пред дома му в балканското село Бързия, е изчезнала.

Пазителите на реда започнали издирване на возилото, но малко след това получили съобщение, че търсеният „Опел” е катастрофирал на главен път II-81, при разклона за село Бракьовци, община Годеч. Криминалистите установили, че автомобилът е бил откраднат от Тодор Х. от Берковица.

Автоапашът видял, че колата била оставена от собственика незаключена, а ключовете били пъхнати между седалките, скочил вътре и я подкарал. Но претърпял произшествие. Пострадалият крадец е бил прегледан в Центъра за спешна помощ в Годеч, травмите му не са тежки и не застрашават живота му, казаха медиците. По случая е образувано досъдебно производство в полицията в Берковица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България