„Берое“ за пръв път на финал за Купата

„Берое“ за пръв път в историята си се класира за финала за Купата на България по баскетбол. Старозагорският тим разгроми с домакина на турнира „Академик Бултекс 99“ в първия полуфинал пред около 1500 зрители в пловдивската зала „Колодрума“.

Мачът не предложи никаква интрига, тъй като „Берое“ бързо показа, че трудната победа над „Черно море Тича“ на четвъртфиналите не е била представителна за класата на тима. Гостите започнаха да трупат аванс - 9 точки след първата четвърт и 15 на почивката. През второто полувреме пропадането на домакините продължи и разликата стигна 29 точки. Темпото падна, а старши треньорът на „Берое“ Любомир Минчев си позволи да вкара в игра всичките си резерви. Така в последната четвърт старозагорци се отпуснаха и позволиха на домакините да намалят разликата до 18 точки.

Треньорът на пловдивчани Асен Николов нарочи за виновник за загубата звездата Джордан Семпъл. Американското крило бе най-резултатният играч в мача с 20 точки, а освен това хвана 11 борби.

„Имам големи забележки към него - може да си вкарва точките, но ако не играе в защита, няма да се появява на игрището - заяви Николов. - Не можахме да влезем в мача, стрелбата не ни вървеше. Каквато и защита да играехме, позволявахме да ни вкарват много лесни кошове.“

Четирима от играчите на „Берое“ завършиха с двуцифрен актив, а над всички с 16 точки и 12 борби бе Омари Гудул. Късно снощи завърши вторият полуфинал между „Лукойл Академик“ и „Балкан“. Днес в „Колодрума“ са мачът за третото място и финалът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт