„Берое“ спря лоша серия с бой над „Левски“

„Берое“ върна „Левски“ в реалността, след като победи с 1:0. Мартин Райнов (13-а минута) вкара единственото попадение. Въпреки ентусиазма в „сините“ редици след победата в дербито с ЦСКА, тимът на Николай Митов не успя да прекърши коравите и бойки домакини. Отборът на Ферарио Спасов сложи край на серията от три поредни загуби в шампионата.

„Левски“ атакуваше през целия мач, но така и не се намери играч в синьо, който да ритне топката във вратата на „Берое“. Най-чистото положение за гостите се откри 5 минути преди края на мача. Тогава Венцислав Василев от „Берое“ отклони остро центриране на Роман Прохазка. Топката се отби от гредата и не влезе в мрежата. Бабатунде Адениджи, Мехди Бурабия, Антон Огнянов и Сърджан Лукин се отчетоха с пропуски.

С успеха „Берое“ продължава да е негостоприемен за „Левски“. „Сините“ нямат победа над този съперник в Стара Загора вече 51 месеца - имат 5 поредни загуби. За последно столичани биха през септември 2012 г.

А загубата е първа за Митов като треньор на „Левски“ в шампионат. Начело на „сините“ през първия си престой в клуба той не познаваше поражението. След завръщането си на „Герена“ специалистът почна с победа над ЦСКА, но „Берое“ сложи край на серията му без загуба.

Снимка: Спортал.бг

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ