Бет Берс лекува депресията си с конна езда

Забавният сериал „Без пукната пара” представя Кат Денингс и Бет Берс, които влизат в ролите на Макс Блек и Карълайн Чанинг – най-добри приятелки, които се запознават, докато работят като сервитьорки в сравнително долнопробно бруклинско заведение. В пети сезон продължават да работят като сервитьорки, докато се опитват да стартират свой бизнес – „Домашните сладкиши на Макс”, а също и да излязат от лошото си финансово състояние. Макс и Карълайн са обкръжени от приятелите си на работното място: Олег – флиртаджията-готвач; Ърл – 75-годишният касиер; Хан – вечно подмазващият се на шефа и Софи – съседката на момичетата. Премиерните епизоди на пети сезон на поредицата „Без пукната пара” стартират на 4 декември и ще се излъчват всеки делник от 16:05 ч. по Fox Life.

Името Бет Берс стана известно благодарение именно на комедийния сериал „Без пукната пара“, в който тя играе блондинка, която обаче не е толкова разглезена глупачка, колкото изглежда на пръв поглед. Бет Берс е родена на 26 декември 1985 г. в Ланкастър, Пенсилвания, в семейството на административния служител Дейвид Берс и съпругата му Морийн, учител в училище. Пълното име на актрисата е Елизабет Ан, но от детството си тя предпочита кратката версия на Бет, която отразява нахалния й, весел и леко момчешки характер. Актрисата има по-малка сестра на име Ейми.

Още от детството си момичето обича киното и играе в училищния театър, а също така посещава и уроци по вокал. Друго хоби на Бет е футболът, но след като семейството се премества в Калифорния, тя се отказва от спорта, за да реализира мечтата си и да стане актриса. След завършване на средното си образование през 2004 г.я Бет влиза в колеж за театър, филм и телевизия в Калифорнийския университет. Известно е, че по време на обучение си Бет печели университетския конкурс за красота, който представлява щата Пенсилвания и печели короната на първата красавица.

След дипломирането си момичето играе в мюзикъли, участва в епизоди на телевизионни сериали и популярни развлекателни предавания. Първата поява на Университетската Мис Пенсилвания на големия екран е през 2009 г. в седмия сезон на развлекателния сериал „Американски пай”. Бет играе младата Хайди, приятелка на разпуснатия Роб, която открива Библията на любовта и отваря за него и неговите загубени приятели света на удоволствията за възрастни. Партньор на Берс в тази поредица са Бъг Хол, Юджийн Леви и красивата Розана Аркет.

Критиците не оценяват филма особено високо, според повечето от тях идеята на франчайзинга отдавна е изчерпана, но феновете на „Американския пай” горещо посрещат новите забавни герои и отбелязват красотата и комедийния талант на Бет Берс. За следващата си роля младата актриса не се налага да чака дълго, година по-късно тя получава наистина звездна оферта.

В ситкома „Без пукната пара” първите епизоди на който са пуснати през есента на 2011 г., Бет играе разглезената Каролайн, дъщеря на богаташ, който отива в затвора и оставя любимото си дете без пари. Приспособила се като сервитьорка, блондинката се запознава с Макс, свикнала с трудности, с която се опитва да събере необходимата сума, за да отвори малък бизнес.

Ситкомът, изграден върху несъвместими на пръв поглед характери на героините, донася огромна популярност на Бет и партньорката й Кет Денингс. Въпреки факта, че публиката обожава проекта, който е пуснат преди 2017 г., много критици отбелязват груб специфичен хумор и шеги, смесени със сексуални намеци, придружени от смях извън екрана. В реалния живот двете актриса са добри приятелки. В един от епизодите на поредицата участва Ким Сардашиян като гост-звезда.

През шестте сезона на комедийния сериал, Бет участва в няколко филма, като драмата „Сладък, но жесток“, в който си партнира с Аделаида Кейн, Джес Адамс и Криста Йънг и мелодраматичния филм „Здравей, моето име е Дорис“, в който Сали Фийлд също играе.

От самото начало на своята филмова кариера Бет се срещна с Майкъл Гладис, който е познат на зрителите от сериала „Луди мъже“. През 2016 г. стана ясно, че двамата са се сгодили, а през лятото на 2018 г. те се ожениха и Бет написа в своя Туитър, че това е най-прекрасния ден в живота й. Сватбени снимки на щастливата двойка украсяват много лъскави списания. За сватбената церемония Бет облича дантелена рокля на американския моден дизайнер Моник Лули, а младоженецът избира стилен син костюм от Brooks Brothers. Роднини и приятели на двойката са поканени на тържеството в хотел Moose Creek Ranch в Айдахо. В ролята на кумове влизат Кат Денингс, с която Берс се сприятелява именно покрай комедията „Без пукната пара“ и Кристина Хендрикс, която пък участва в „Момчетата от Медисън авеню“. Гладис предлага на изгората си именно в дома на своя „кум“ - Хендрикс и съпруга й Джефри Аренд.

Бет е основател на фондацията She Herd Power. Актрисата не крие факта, че от ранна възраст е податлива на неконтролирани пристъпи на панически атаки и безпричинна депресия. След като хипотерапията й помага да възвърне радостта от живота, Бет решава да помогне на други жени. За да се справи с паническите атаки, актрисата от малка се занимава с конна терапия.

След края на шоу-проекта „Без пукната пара“ през 2018 г. Бет приема предложение от създателите на сериала „Съседство“, в което се разказва за бяло семейство, принудено да се адаптира към живота в „черния“ район на Лос Анджелис. Първият сезон заслужено заема позиции с висок рейтинг, а в началото на 2019 г. стана известно за предстоящото издание на втория сезон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица