Библиотека обяви апетитен конкурс

библиотека конкурс

Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" в Шумен организира нетрадиционен конкурс за читатели, запалени по готварски рецепти и любими ястия в книги и филми. До края на март талантливи гастрономи могат да участват в надпреварата „Истории в рецепти или с какво се хранят литературните и филмовите герои и техните автори”.

Библиотеката очаква участниците да представят по интересен начин кулинарни истории или рецепти, част от съдържанието на романи, кулинарни издания или филми. Вариантите за кандидатстване са три - с художествен текст /разказ или есе/, със снимка или рисунка и трето с видеоразказ до 5 минути. Всеки може да участва в повече от една категория. Библиотеката ще оценява участниците в две възрастови групи – до и над 16 години. Има и атрактивни награди за читателите кулинари.

Творбите на всички ще бъдат подредени през април в изложба, а най-добрите текстове ще бъдат събрани в електронна книга на сайта на библиотеката.

В подкрепа на вкусния конкурс библиотеката дори върти безплатно филми на кулинарна тематика. "Джули и Джулия" и "На един черпак разстояние" вече са прожектирани, но остават още 8 киноизкушения. В заемна за възрастни и в детски отдел има постоянни витрини с художествена литература и DVD с филми на кулинарна тема.

Вече има заявки за участие. Ученички са творили върху "Печената тиква" на Елин Пелин, даже дават оригинална съвременна рецепта, казват организаторите. Други пък са заложили на видеоразкази.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България