Библия от патриарх Неофит за Хриси и Лука

Патриарх Неофит изпрати библия като подарък за Христина Стоичкова и Лука Белич, който сключиха църковен и граждански брак в Балкана в събота вечерта. Главата на църквата у нас не успя да присъства лично, но командирова своя заместник Браницкия епископ Григорий, който венча младата двойка в етрополския манастир.

"Патриарх Неофит ви дава най-ценната книга в света - обърна се епископът към Хриси и Лука. - А ние ви подаряваме иконостас на Дева Мария, за да ви пази."

В елегантна бяла рокля малката дъщеря на Стоичков настъпи своя любим. А преди да каже "Да", изпитателно погледна своя баща, който в свой стил каза: "Може, вземай го!"

https://youtu.be/0rDXCIskDIU

Над 300 гости присъстваха на сватбата в Етрополе и Правец. От златното поколение на България дойдоха Наско Сираков и Петър Михтарски. Звездата в профибокса Кубрат Пулев пристигна заедно с половинката си Андрея. Едрият бизнес представляваше Валентин Златев, шефът на "Лукойл" за България. Гост на младите бе откривателят на Стоичков за "Барселона" - неговият мениджър Хосе Мария Мингея, придружаван от съпругата и дъщеря си. Присъстваха също много гости от Хърватия (родината на младоженеца) и Щатите.

По желание на Стоичков бяха поканени само близки приятели. Сватбата остана скрита за външни погледи. А младото семейство дори помоли да не се снима с мобилни телефони.

38-3

Може би за първи път от времената, когато стана звезда в ЦСКА през 80-те години, Стоичков не бе личност №1 на събитието. Бащински Камата изпълняваше всички поръчки на Христина. Навсякъде Камата бе придружаван от съпругата си Марияна. А на вечерята най-големият български футболист взриви залата, изпявайки на микрофона песен за своята принцеса. "Пожелавам ви да бъдете като нас с мама - обърна се кавалерът на "Златната топка" към дъщеря си. - Вече 30 години сме заедно и се обичаме. Направете и вие такова прекрасно семейство. И скоро чакам да ме дарите с левичар."

Гостите бяха просълзени и от писмо на Михаела, голямата дъщеря на Стоичков. Тъй като е бременна в осмия месец, Мика не получи разрешение от лекарите да пътува до България. "С теб винаги сме си споделяли всичко - споделени и несподелени любови, бели - каза от дистанция Михаела. - Не мога да присъствам на най-важния ти ден, но съм с теб през цялото време. Важното е, че цялото ни семейство е щастливо."

38-2

По нареждане на Стоичков купонът продължи, докато изгрее слънцето. В своя неподражаем стил рано-рано Камата беше на крак. За да се подготви към връщане във всекидневието - анализите в американския телевизионен гигант "Унивижън". А в Правец и Етрополе още дълго време ще говорят за късния следобед в събота, който разлюля Балкана.

38-1

Сираков и Токмакчиев скачат за жартиер

"Левски" и ЦСКА не са само вечни врагове, а могат да бъдат също приятели, които купонясват заедно. Доказаха го легендата на "сините" Наско Сираков и един от най-именитите привърженици на "червените" Точно Токмакчиев. Двамата отидоха да се борят и за жартиера на булката, и за букета. Освен това поведоха и хорото, докато Илияна Раева следеше стъпките им като част от журито на "Денсинг старс". И се забавлява много в компанията на цялата фамилия на бизнесмена Веселин Балевски, бивш ас на „сините“.

">Между наздравиците Петър Михтарски пък разкри симулация на Сираков отпреди 22 години. Визира най-голямата "синя" победа във вечното дерби - 7:1.

"След като изравних резултата, ти симулира за дузпа, нямаше да ни биете иначе", изстреля Михтарски.

"Още имам плексит на гърба от удара на Росен Кирилов", отвърна му Сираков.

Естествено всичко беше в рамките на шегите. Двамата големи нападатели от близкото минало са в отлични отношения, а и са сред най-близките приятели на Стоичков. За разлика от Наско Михтарски игра и в "Левски", и в ЦСКА. И двамата прегърнаха Хосе Мария Мингея, който в активната им кариера им помагаше при намиране на отбори в чужбина.

39-3

Извинено отсъствие за хората от ЦСКА

Всички ръководни фактори от ЦСКА получиха "извинено отсъствие" от Христо Стоичков за сватбата на дъщеря му. Причината бе, че по същото време румънският треньор Едуард Йорданеску дебютира начело на "червените" с 2:0 над "Локомотив" (Горна Оряховица) в София. Въпреки големия семеен празник Камата непрекъснато се информираше за ситуацията на "Българска армия".

На терена ЦСКА имаше доста проблеми, а най-големият бе контузия на звездата Диого Виана още в 7-ата минута. "Трябва да бъдем по-агресивни и да вкарваме повече голове", каза Йорданеску. ЦСКА стигна до успеха с голове след почивката на колумбиеца Густаво Кулма и защитника Борислав Чорбаджийски.

"Нямаше да съм тук, ако нещата бяха добре - продължи Йорданеску. - Нужни са ни двама-трима играчи, не повече. Джордан е качествен футболист, който се е доказал в България. Но още не във форма. Трябва ни нападател, който да реализира създадените положения."

На трибуните на "Армията" бе Матия Курьор, който е пред трансфер в ЦСКА. Бившият нападател на "Черно море" започна сезона в "Динамо" (Тбилиси).

"Има голяма разлика в методите на Йорданеску, но ще свикваме - каза капитанът Борис Галчев. - Много трудно се разделихме с Христо Янев. Беше ни като баща."

39-1

Инцидентът остана на паркинга

Малко преди официалната вечеря на сватбата се зашушука за инцидент на паркинга зад Етрополския манастир. „Стоичков ошамарил папарак.“ Купонът течеше, гостите не обърнаха внимание. За сватбарите случката явно остана „паркирана“ в задния двор. Сточков изпя „Добре дошли, приятели“ и после припява „Христина, Христина“ със сълзи в очите.

Днес вече е друго. Медиите ще имат храна за няколко дни. Той ще си е в Маями, а хората ще са разделени. Както навремето с ударения фотограф в Барселона, както е било винаги. Камата го знае дори да живее по-праведно и от Христос, пак ще има хора, които го мразят и хулят. А дори да е по-лош и от Дявола, други ще го обичат и подкрепят. Просто и ясно. Черно и бяло. По-точно червено и синьо.

Стоичков не се променя и обществото също. Така си върви този мач. Вече четвърт век.

В „Труд“ има два емблематични случая с фотографи, Стоичков и Антонио Бандерас. В единия репортерът снима актьора и Камата пред гранд хотел „София“, без да пита, и го застига „цунами от мамата“. В другия във випа на летище София фотографът пита: “Може ли, г-н Стоичков, ще ме уволнят, ако не занеса снимка.“ Следва почерпка - кола, кафенце, режисиран кадър и изпращане по живо, по здраво.

В Етрополския Балкан едно „Може ли? Искат ни снимка“ нямаше как да не свърши работа в такъв специален за фамилията на Стоичков ден. Вместо това... Чакаме полицията да каже. Навремето преди 8 години в Барселона се случи нещо подобно и полицията каза - „нищо подобно“. Сега едно е сигурно - някой за жалост го е заболяло, някой обаче ще се рекламира, някой ще има седмична тема, някой е взел хонорар за снимки на сватбата. А Стоичков дори няма да го гледа в Маями този червено-син филм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ