Бивша учителка загинала при пожар

73-годишна болна жена е загинала при пожар в дома си в поповското село Ковачевец, дни преди да станат 40 дни от смъртта на сина й. Трагедията се е случила в неделя. Към 9 часа от пожарната подали сигнал, че от изгоряла стая е извадено тялото на стопанката на имота.

Към момента не са ясни причините за пожара. Предполага се, че е станало късо съединение в инсталацията, а къщата била затрупана със стари дрехи, кашони и други, които са дали сила на огъня.

Загиналата жена, която някога била учителка по руски език, имала тежко психично заболяване, разказаха нейни съселяни. Със съпруга й работели в Кърджалийско, но се разделили и тя се прибрала в родното си село. Там с нея живеел и синът й, който бил около 50-те години. Мъжът бил болен и починал преди близо месец, казаха техни съселяни.

Тези дни в Ковачевец били бившият мъж на болната жена и дъщеря й, която работела в чужбина като лекар. Тя не успяла да се върне за погребението на брат си, но сега готвела помен за 40 дни. В селото коментирали, че след него близките се канели да приберат болната жена в Русе, но тя не доживяла, загивайки в пожара.

По случая е образувано досъдебно производство, което да изясни причините за пожара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право