Бивша учителка обвинена, че държала мъжа си под ключ и го уморила без храна и лекарства

Снимка: Архив

Разпитват два часа дъщерята на Черната вдовица

Бургаският съд разпита във вторник, в продължение на два часа Ваня Миразчийска - дъщерята на придобилата печална известност Черна вдовица /Веселина Г./, уморила съпруга си Димитър, чийто труп скрила в контейнер, за да взема високата му пенсия. Приживе Димитър, който е бивш нефтохимик, дори пускал бележки от прозореца си с молби за помощ, които съседи намирали. Като разбрала, Черната вдовица зазидала прозореца.

Случаят лъсна, след като съпругът не бил виждан дълго време от комшиите и те алармирали в полицията. Бившата учителка е обвинена по три пункта, каза във вторник прокурор Ангел Георгиев. Първо- че е лишила противозаконно от свобода съпруга си. Второ, за убийство спрямо лице в безпомощно състояние по особено мъчителен начин и трето- с цел измама. Бившата учителка Веселина системно не му е давала достатъчно количество храна, вода и необходимите за заболяването му лекарства, лишила го е от необходимата квалифицирана медицинска помощ и грижи в болнични условия, вследствие на което на 01.08.2014 г. е настъпила смъртта му. Тя обаче не сигнализирала за това, а за да продължи да получава пенсията му /над 900 лв./, скрила трупа в контейнер за смет в морската градина. Тялото било намерено от клошари, които също бяха разпитани в четвъртък.

Дъщерята на Веселина и Димитър - Ваня разказа пред съда, че преди баща и да се премести да живее при майка и /двамата съпрузи били разделени/, водел окаян начин на живот. Когато отишла да го види в стария му апартамент, тя го заварила потънал в мръсотия, по главата му имало малки рани, а в косата му- хлебарки. На всичко отгоре край него се въртял мъж, който искал пълномощно, за да се разпорежда с имотите му. Въпреки това дъщерята Ваня, която по това време работела като стюардеса и живее в София, обясни пред магистратите, че известно време след като го взела да го гледа, майка и казвала, че бащата е в старчески дом. Накрая се наложило да го издирва по телефона и така разбрала, че от неговото местонахождение се интересува и полицията. Дъщерята дори го обявила за издирване.

Делото срещу Черната вдовица ще продължи и в сряда.

Пенсиите, които е получила, след като укрила трупа на мъжа си, са в размер на 21 140 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право