Бивша шефка на надзора на агенцията по приватизация забрави да е виждала договора за ЕВН

Симеон Дянков, Иво Прокопиев и Трайчо Трайков са обвинени за сделката с ЕВН.

Делото срещу Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев за приватизацията на остатъчния държавен дял в ЕВН продължи с разпит на свидетелката Юлия Ненкова, която през 2011 г. беше председател на Надзорния съвет на агенцията за приватизация, а в момента е председател на КЗК.

Разпитът й се проведе на две части, тъй като делото започна в много тясна зала и след протест на прокуратурата и адвокатите в спецсъда бе осигурена малко по-широка зала.

Ненкова разказа, че Надзорният съвет на Агенцията за приватизация не е взимал страна при сключването на договора с инвестиционния посредник "Булброкърс" на Прокопиев, а трите договора са сключени от изпълнителния директор по това време - настоящият министър на икономиката Емил Караниколов.

Ненкова каза, че нито проектите на договори, нито самите договори не са обсъждани в Надзорния съвет или поне не си спомня това. Затова от прокуратурата поискаха да й ги покажат отново, тя ги прегледа и отново отрече да си спомня за тези договори. Двамата прокурори по делото поискаха да й се прочетат показания, от които става ясно, че тя е виждала тези договори, но съдът отхвърли това искане.

Ненкова е майка на депутата четвърти мандат от ГЕРБ и член на Контролната комисия на партията Александър Ненков.

Делото продължава с разпити на други свидетели, които са работили в Надзорния съвет на агенцията и в Българската фондова борса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право