Бившият британски вицепремиер лорд Хезълтайн бе уволнен като съветник на правителството

Майкъл Хезълтайн

Бившият британски вицепремиер лорд Хезълтайн – лидер на разбунтувалите се консерватори – бе уволнен като съветник на правителството след снощното гласуване в Камарата на лордовете, довело до приемане на още една поправка в проектозакона за Брекзит, предаде БНР.

Майкъл Хезълтайн, който оглави консерваторите, подкрепили искането заключителното споразумение за Брекзит да бъде гласувано от депутатите, бе уволнен от всичките пет позиции като съветник на правителството часове след гласуването. В кратък коментар той отбляза, че приема правото на "Даунинг стрийт" 10 да го уволни, но понякога има въпроси, които са по-важни от тясната партийната политика. Той допълни, че Тереза Мей е упражнила законното си право като премиер да се отърве от опозиция по смятан за подходящ от нея начин. Дали това е мъдро решение е въпрос, на който тя трябва да отговори, а не аз, изтъкна лорд Хезълтайн. На въпрос на ББС какво мисли за сегашното правителство, той отговори, че никога не се е срещал с Тереза Мей, така че не може да дава оценки, но според него тя има добър рейтинг и хората одобряват това, което прави.

По-късно днес министърът на финансите Филип Хамънд ще представи в парламента новия бюджет на страната. От министерството на финансите заявиха, че Хамънд ще обяви бюджет, който ще бъде основа в подготовката на Великобритания за Брекзит. Очаква се министърът да заяви през депутатите, че е оптимист, тъй като икономиката се е оказала устойчива след референдума, но да признае, че британците ги очаква затягане на коланите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа