Бивш затворник за малко да смачка полицаи с колата си, опитали да го спрат

Бившия затворник Георги В., по прякор Гаргата, за малко не смачкал с колата си двама полицаи, които се опитали да го спрат в Бургас.

По обед, патрулиращите униформени, получили сигнал за водач, който управлява без книжка "Сеат Толедо". Те го засекли и в района на кръговото кръстовище на улиците "Проф. Якимов" и "Стефан Стамболов", подали сигнал да отбие със стоп- палка.

Вместо да спре, криминално проявеният и осъждан Георги В., не се подчинил.

С висока скорост се насочил срещу служителите, създавайки реална опасност за живота и здравето им, съобщиха от ОД на МВР. За да не бъдат блъснати полицаите отскочили встрани. Единият от тях заредил служебния си пистолет "Макаров" със стоп-патрон и след неколкократни предупреждения, възпроизвел изстрел в безопасна посока. Въпреки това 32 годишния бургазлия Георги В. не мирясал, а настъпил още повече газта и изчезнал от хоризонта.

Униформените го последвали и открили автомобила паркиран и заключен, в района на бл. 55 в ж.к. "Славейков". Гаргата светкавично бил обявен за местно издирване, като около 19.30 ч. е бил задържан.

Събраните по бързото полицейско поризводство материали са докладвани в Районна прокуратура – Бургас, като Георги е привлечен в качеството на "обвиняем" и с прокурорско постановление задържането му под стража е удължено за срок до 72 часа, казаха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България