Бившият кмет на Сливен: Публичното обсъждане на бюджета бе пародия

Публичното обсъждане на новия бюджет на Сливен бе пародия!” – обвини бившият кмет, сега общински съветник от БСП, ген. Кольо Милев. Обсъждането бе насрочено навръх Йорданов ден, когато целият град се скова в мраз и лед. При това – от 9 ч., а не в извън работно време, за да могат да участват заинтересованите сливенски-данъкоплатци.

По тази причина в залата, освен екипът на кметът Стефан Радев (ГЕРБ), съветници от ГЕРБ и БСП, са дошли едва двама граждани. Имало е предложение обсъждането да бъде отложено, за да не се провежда формално - колкото да бъде спазена буквата на закона. Предложението не било прието.

„Видя се, че в Сливен няма и гражданско общество” – допълни още нотариус Николай Бъчваров, един от двамата граждани, отишли на обсъждането. На хората им направило впечатление, че драстично са орязани, например, общинските субсидии за културни институти в проекто-бюджета за 2017 г., но дори техните ръководители ги нямало в залата.

Съветници от БСП и граждани обявиха, че липсва прозрачност в работата на общинската администрация. Все още нямало отговор какъв е остатъкът от новия облигационен заем за 25 млн.лева, какви точно са текущите задължения на общината към момента, защо е занижен планът за местните приходи до нивата отпреди две години, въпреки че местните данъци бяха драстично увеличени, и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони