Бившият президент на Бразилия Лула да Силва ще коментира от затвора мачовете от Мондиал 2018

Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва, който в момента излежава 12-годишна присъда за корупция, се е съгласил да коментира от затвора мачовете от Мондиал 2018 в Русия за един от местните телевизионни канали. Това обяви спортният журналист Жозе Тражано, който е водещ на програмата.

Става въпрос за регионалния канал TVT, който се спонсорира от профсъюзите на металурзите и на банковите служители в щата Сао Пауло.

"Не, не се шегувам. Това е сериозно. Луис Инасио Лула да Силва става коментатор на TVT", написа Тражано в профила си във Фрейсбук.

Той добави, че Лула да Силва ще описва своите впечатления на хартия, след което ще ги изпраща в редакцията. Сътрудниците на телевизията ще ги препечатват, след което ще ги показват на екрана и ще ги озвучават. Адвокатите на бившия президент поискаха той да бъде записван с камера от затвора, но молбата им не беше удовлетворена. Първото предаване с участието на Лула да Силва ще бъде в понеделник (18 юни).

Лула да Силва от 7 април излежава 12-годишна присъда за корупция и пране на пари заради получен апартамент близо до Сао Пауло в замяна на политически облаги. Срещу него се гледат още шест дела по сходни обвинения.

Както е известно Лула да Силва от много години е привърженик на Коринтианс. Адвокатите му получиха разрешение в килията на бившия президент да бъде поставен телевизор, за да може той да гледа мачовете от Мондиал 2018.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят