Бивши абитуренти даряват своите рокли и костюми от бала на тазгодишните зрелостници

Бивши абитуриенти от Пловдив ще дарят своите вечерна рокля или костюм на момичета и момчета, чийто бал предстои. Така зрелостниците, които са с по-малки финансови възможности, ще получат своята "Вълшебна нощ".

Благотворителната инициатива "Сподели спомен" се организира от пловдивското Общество Nota Bene и търговски център, а подарените тоалети ще бъдат експонирани върху манекени в МОЛ Марково тепе, където могат да бъдат разгледани от всички, които желаят. В петък в 18 часа дарителите ще донесат своите тоалети, след което с официалните облекла ще бъдат "пременени" манекените, а от манекените ще поемат към абитуриентите от випуск-2017.

Проявяващите интерес ще имат възможност да разгледат официалните облекла в продължение на две седмици - от 7 до 20 април, и да изберат най-подходящото за тях. Единственото условие е абитуриентите, получили избраната дреха, е да изпратят снимки от бала си, на които са облечени с тоалета. Паралелно с това се организира и кампания за предоставяне на автомобили, които да откарат децата с по-скромни финансови възможности до съответния хотел или ресторант, където ще се провежда балът на тяхното училище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България