Бивш губернатор републиканец влиза в битката за Белия дом

Бил Уелд е бил губернатор на Масачузетс от 1991 до 1997 г., преди това е работил в правосъдното министерство при администрацията на президента Роналд Рейгън.

Бившият губернатор на щата Масачузетс - републиканецът Бил Уелд, стана първият съпартиец съперник на Доналд Тръмп в битката за Белия дом през 2020 г., предаде Би Би Си.

Уелд (73 г.) обяви по Си Ен Ен, че ще се кандидатира на първичните избори в Републиканската партия за кандидат за президент. Пред телевизията той сподели мнението си, че още един мандат на Тръмп като държавен глава ще е “политическа трагедия”. “Затова бих се срамувал, ако не вдигна ръка и не кандидатирам”, каза Уелд.

Той вече е започнал да набира средства за кампанията си и има готов предизборен клип, в който демонстрира много по-умерен от Тръмп стил и който завършва със слогана “По-добрата Америка започва тук”.

От Републиканската партия обаче контрираха, че “всеки опит за оспорване на номинацията на президента е обречен на абсолютен провал”. Последното проучване на “Галъп” показва, че 89% от републиканците одобряват Тръмп.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка