Бивш зам.-кмет стана омбудсман на Благоевград

Бившият зам.-кмет Валентин Василев от управлението на Костадин Паскалев бе утвърден на сесия и стана новия омбудсман на Благоевград. Тази длъжност бе свободна цели 7 години, но сега общинските съветници решиха отново да проведат конкурс за избор с мотивите,че общината има нужда от посредник на институциите.

Доц. д-р Валентин Василев бе единствен кандидат, но премина през процедурата по избор. Новият омбудсман бе избран с тайно гласуване с 38 гласа „За“, 1 „Против“ и 1„Въздържал се“ на сесия на общинския съвет.

Като обществен посредник, Валентин Василев ще има задължението да се застъпва за правата на хората и да пази обществения интерес.

Валентин Василев е понастоящем е преподавател, доцент към ЮЗУ „Неофит Рислки“, както и заместник декан на Правно- историческия факултет. Той е с богата автобиография и с много спечелени грамоти, връчени сертификати и взети дипломи. Член е на катедра „Национална сигурност и публична администрация“.

Преподава още и в Нов български университет, и в Института по Публична администрация към Министерски съвет.

Бил е заместник кмет по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград от 21 екември 2007 до 14 април 2010 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони