Бивш затворник, издирван в Гърция, уби пенсионерка в село Устрем

Снимка: Архив

Бивш затворник, издирван от гръцките власти е привлечен като обвиняем за жестоко убийство на 87-годишна жена в тополовградското село Устрем, предаде "Дарик".

Мишо В.е  обвинен в това, че в нощта срещу 8 ноември т.г. влязъл в дома на възрастната жена и присвоил 3000 лв., като е употребил за това сила срещу старицата и вследствие на травмите тя е починала.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия криминалисти установили и на 19 ноември задържали извършителя – 44-годишен мъж от село Срем, информират от МВР. По случая е образувано досъдебно производство, с прокурорско постановление му е наложена 72–часова мярка за задържане.

От прокуратурата съобщават, че задържаният е криминално проявен и осъждан. В България е лежал в затвора за кражби. От гръцките власти е издирван за излежаване на наложена му присъда за грабеж. По случая в Гърция той е осъден на 7 години лишаване от свобода. Докато обаче не се приключи със случая тук мъжът няма да бъде предаден на гръцките власти.

Първоначално за убийството на възрастната жена са задържани двама мъже и две жени, които по-късно са освободени. Тогава от полицията съобщават, че четиримата се подозират като извършители на престъплението, но пък наблюдаващия прокурор отрече да има заловени заподозрени, информира "Дарик".

Работата по случая продължава под ръководството на Окръжната прокуратура.

За това тежко умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, съобщават от Прокуратурата.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право