Бивш затворник ограби дядо посред нощ

Снимка: Архив

Полицията в Монтана разкри и залови обирджия, нападнал през нощта пенсионер в монтанско село и задигнал парите му. Ограбеният дядо за втори път става жертва на апаши през последните месеци, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В неделя към 2 часа след полунощ неизвестен мъж разбил вратата на 82 годишния Методи Б. в село Владимирово, притиснал го в леглото и със заплахи прибрал от него 500 лева и платненото му портмоне. Крадецът избягал, а примрелият от страх дядо се обадил на сина си и след минути в къщата пристигнала полиция.

Криминалистите тръгнали по следите на грабителя и още на следващия ден задържали Красимир С./37 г./ от същото село. При обиска в жилището на апаша полицаите открили в джоба на якето му 10 банкноти по 50 лева.

Обирджията е задържан в следствения арест. Той е криминално проявен, съден е за кражби и е лежал осем месеца в затвора, казаха магистрати.

В края на миналата година дядо Методи бе нападнат в дома си от две 11 годишни хлапета – момче и момиче, които задигнаха портфейла му с 370 лева. При опит да са защити дядото бе заплашен от децата с нож.

След двете нападения старецът е толкова уплашен и объркан, че не можел да даде описание на нападналия го крадец. Девет заподозрени са били разпитани преди да бъде заловен истинският обирджия, казаха полицаи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право