Бивш затворник отива на съд за отвличане

Бивш затворник ще бъде изправен пред Окръжния съд в Сливен по обвинение за отвличане, извършено в условията на опасен рецидив, в съучастие с неустановено по делото лице, съобщиха от Апелативната прокуратура. Заседанието е насрочено за днес, 19 декември.

Атанас А. е осъждан няколкократно за тежки престъпления, част от налаганите присъди са били изтърпени ефективно. Подсъдимият и пострадалият Йордан Й. се познавали от затвора в Бургас, където изтърпявали присъди по едно и също време. След като излезли на свобода, през 2016 г., Йордан разбрал в разговор по телефона, че Атанас е започнал работа в стопанство за отглеждане на коне в бургаското с. Факия. Имало възможност и той да започне работа там, което се случило през октомври същата година.

През април 2017 г. Йордан решил да напусне работа и да отиде в сливенското с.Бяла. На 7 май в Бяла се появил Атанас заедно с неустановеното по делото лице. Те намерили Йордан. Нанесли му побой. Качили го в техния автомобил и го откарали във Факия против волята му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право