Бивш затворник преби приятелката си пред очите на детето им

19-годишната Ивета издъхнала в болницата

19-годишната Ивета Т. от Айтос е била зверски пребита от приятеля си. Полицаи намерили безжизненото и тяло на ул. "Хаджи Димитър", където живеела с приятеля си- Теньо Е. - криминално проявен столичанин. Мъжът е лежал в затвора за кражби. Жилището било на айтозлийката, а Теньо работел в строителството. Двамата често се карали, когато Теньо се напиел, имали малко дете, на 2 годинки и 8 месеца.

В събота вечер в полицията бил получен сигнал за голям скандал в апартамента им. Полицаите отишли и се натъкнали на смразяващата гледка - младата Ивета лежала пребита на пода.

Същият ден двамата излезли на разходка с детето, но Теньо изглежда се напил. В къщи започнал зверски побой над Ивета пред очите на момченцето им, което не спирало да пищи. След това всичко утихнало, разказват съседите.

Вместо да се обади в болницата и да потърси лекарска помощ за приятелката си, Теньо позвънил на баба си в село Лясковец. Когато дошла и видяла какво се е случило, възрастната жена се качила у комшийката на втория етаж и се обадила на тел. 112.

Ивета е била приета в УМБАЛ-Бургас в много тежко състояние, но шест часа по-късно е починала в реанимацията. Приятелят и е задържан, съобщиха от полицията. Има доказателства, че той е извършителят на побоя над Ивета.

"Назначени са множество експертизи, резултатът от които ще хвърли яснота по случая", каза пред "Труд" комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на МВР.

За тежкия криминален инцидент е уведомена Бургаската окръжна прокуратура , води се разследване.

Теньо засега не си признавал за побоя, съобщиха източници от разследването пред "Труд".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право