Бивш капитан на „виолетовите“ обяви търг за фланелката си в помощ на болно дете в Търново

Мариян Генов за пореден път подава ръка на нуждаещ се от региона

Бившият капитан на представителния отбор на „Етър 1924“ Мариян Генов продава на търг фланелката си, за да се наберат средства за болната тригодишна търновка Ани Паздеркова.

„Обявявам търг за фланелката ми на Етър-1924, с която защитавах цветовете на любимия клуб дълги години. Средствата от търга ще предоставя за лечението на 3 - годишната Ани Паздеркова. Начална цена 100лв. Начало на търга е 19 февруари, а краят е насрочен за 23 февруари“, така Генов даде старт на благородното дело.

Ани Паздеркова е на 3 годинки и 7 месеца от Велико Търново, дъщеря е на известния плувен треньор Панайот Паздерков. Момиченцето е диагностицирано с детска церебрална парализа и все още не може да ходи, да седи седнала и да контролира крайниците си. В Китай предлагат лечение за Ани, което ще протече през няколко етапа, първият от който ще струва 35 000лв.

Мариян Генов миналата година продаде на подобен търг екипа си от ФК „Етър Велико Търново”, с който изигра над 200 мача за любимия отбор. Събраната сума той дари за лечението на Емил Йорданов от град Полски Тръмбеш.

Средства за лечението на Ани ще събират и от Фен клуба на „Етър“ тази неделя по време на двубоя на „виолетовите“ с „Лудогорец“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ