Бивш кмет уби общинар по време на лов край Берковица

Ловец простреля смъртоносно председателя на дружинката си на излет край берковското село Котеновци. Трагедията е нещастен случай, всички обстоятелства около фаталния изстрел се разследват.

Инцидентът е станал в събота сутринта, когато четата мъже излязла на лов за диви прасета. Председателят на дружинката Пламен Дамянов /48 г./ бил гонач и с кучетата си претърсвал шубраците за  глигани. Колегата му Боян Колов  /63 г./ пък чакал заедно с още стрелци на пусия.

Според участвали в лова към 9.55 часа, когато гоначите вече излизали към засадите Колов насочил пушката си към близките храсталаци и стрелял. Вместо глиган обаче оловото повалило Дамянов. Най-вероятно стрелецът е сметнал преминаващия през гъсталаците мъж за диво прасе, смятат осведомени. С рани в главата и гърдите Пламен Дамянов е починал на място.

„И жертвата, и стрелецът са опитни ловци и станалото, поне на този етап, е необяснимо. Ще се изяснява дали гоначът е бил със светлоотразителна жителка и защо стрелецът е дръпнал спусъка без да е видял ясно целта”, казаха от Ловното сдружение в Берковица.

Убитият Пламен Дамянов е домакин на общината в Берковица  и баща на дъщеря-студентка. Боян Колов пък бе три мандата кмет на Котеновци до 2015 г. Заедно със съпругата си той е приемен родител на две деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право