Бивш областен управител на Хасково е разследван за кражба на ток

Бивш областен управител и бивш заместник-кмет на Хасково е разследван за кражба на ток. Тя е засечена преди два дни от техници на енергото при смяна на електромера на бизнес сграда на Минко Ангелов, предаде БТВ.

„Става дума за неправомерно присъединен кабел към електроразпределителната мрежа на дружеството”, обясни Крум Косев от ЕВН.

Кабелът черпел ток преди електромера и е захранвал 10 офиса и един магазин, чиито наематели всеки месец плащали на Ангелов.

До енергото обаче пари за ток от този електромер не са стигали. През годините са заплащани единствено мрежови цени, допълни Крум Косев.

За кражбата на ток Ангелов отрича.

"Ако има някакви нередности и технически пропуски, не са при нас, а са в ЕВН", каза Митко Ангелов.

За ситуацията бившият областен управител обвинява инкасаторите, които не са реагирали по-рано, а самият той не разбрал, че не плаща за този ток.

„Ние имаме 10 партиди може би. Никой не ги е гледал, просто идва фактура от ЕВН, която се плаща по банка, идва обща, обясни Митко Ангелов.

Той каза, че сметката му за ток през последния месец може би е 2000 лв.

По случая е образувано досъдебно производство за незаконно присъединяване към мрежата, за което законът предвижда до 5 години затвор и глоба до 15 хиляди лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право